Tiiliseinät ja muut paljaat elementit

Katsasta parhaat inspiraatiotärppimme!

Mahdollisuudet

Autenttinen tunnelma

Monesta loftkodista löytyvät alkuperäiset tiiliseinät ja suuret, näkyvät putkistot luovat tunnelmallisen ja uniikin kodin. Loftkodin viehätys onkin juuri tässä: se eroaa "tavallisista" kodeista koruttomilla pinnoilla ja karkeilla materiaaleillaan.

Ilmaiset sisustuselementit

Tehdasmaiset elementit ovat jo itsessään mainio kulmakivi kodin sisustukselle: kun pohja on persoonallinen ei sisustuksen kanssa tarvitse kikkailla liiakseen. Esimerkiksi tiiliseinä tuo huoneeseen niin väriä kuin moniulotteisuutta, ja on usein päänkääntäjä.

Haasteet

Kovat pinnat

Loftasunnon karisma piilee elementeissä, jotka muissa kodeissa usein koitetaan piilottaa: betonipinnat ja metalliset putkistot. Dominoiva tiiliseinä tai katossa pullottava putkisto saattavat kuitenkin tehdä ilmapiiristä turhankin kovan. Kylmät värit ja kovat materiaalit eivät välttämättä viestitä kodin lämpöä.

Ratkaisu

Tehdasmainen kylmyys pehmenee helposti tekstiileillä ja lämpimillä väreillä kuten beigellä, tummanpunaisella, keltaisella, oranssilla tai vihreällä, sekä luonnonsävyillä ja -materiaaleilla. Myös elävä vehreys viherkasvien ja kukkien muodossa rikkoo tilan kovuutta.

Kiinnitys

Tiili- tai betonipinnoille ei välttämättä pysty kiinnittämään hyllyjä, tauluja tai koukkuja. Loftasunnossa materiaalit ovat monesti paitsi hallitseva esteettinen elementti myös käytännöllinen lähtökohta sisustukselle.

Ratkaisu:

Suuria tauluja ja peilejä ei suinkaan aina tarvitse kiinnittää seinälle - ne ovat tyylikkäitä myös nojatessaan seinää vasten. Huone saa tällöin myös ylimääräistä ulottuvuutta.

Vinkit

Uskalla peittää

Jos räikeä, punainen tiiliseinä hyppii silmille liikaa voi sen aina kesyttää valkoisella maalilla. Maalaa koko seinä tai osa sitä saadaksesi seesteisempi kokonaisuus huoneeseen. On tosin hyvä muistaa, ettei alkuperäistä tiiliseinää sen jälkeen enää välttämättä saa takaisin.

Yhdistele rohkeasti

Loftsisustus on tehokasta kun vastaparit kohtaavat: massiiviset huonekalut minimalistisessa avotilassa, viherkasvit betonia vasten, pehmeät tekstiilit kovassa miljöössä tai antiikkiset elementit modernissa. Tehdasmaista loftia ei siis tarvitse sisustaa kuin tehdasta - eri elementtien kohtaaminen korostaa asunnon omaperäisyyttä.