Mahdollisuudet

Kotoisa ja intiimi tunnelma

Pienen loftin sisustus ei kaipaa kikkailua, kun tunnelmasta halutaan kotoisa - pieni tila sitoo yhteen ja on itsessään pesämainen koto. Pienissä kodeissa nukkuminen ja yleinen oleminen menevät työhuoneiden tai muiden "ylimääräisten" huoneiden edelle, mikä tekee tilasta helpommin rennon ja viihtyisän.

Käytännön asiat

Pieni on paras monessa mielessä: kompakti koti on usein halvempi, helpompi siivota, nopeampi sisustaa. Yhtenäinen ilme on yksinkertaisempi luoda ja pienessä loftissa monet remontti- ja sisustusurakat voi usein jopa hoitaa itse.

Haasteet

Elämän mahduttaminen pieneen

Pienessä tilassa minimalismi on kultaa. Jos tavaraa kuitenkin on päässyt kertymään, tulee pieni lofti sisustaa harkiten. Pinta-ala ei jousta; kun se loppuu, on keksittävä muita ratkaisuja.

Ratkaisu

Pienessä loftissa tilaa vievät elementit on saatava kutistettua toimivimmiksi. Ovien sijaan liukuovet ovat monesti toimiva ratkaisu. Kaappeja löytyy kapeampina malleina. Sohvan voi vaihtaa sirompaan ja hyllyt ostaa pystysuorana.

Monikäyttöiset huonekalut

Kun jokainen neliö on ratkaiseva, on myös sisustus harkittava tarkkaan. Huonekalut jotka ovat monikäyttöisiä saattavat vaatia suuremman budjetin ja enemmän etsimistä.

Ratkaisu:

Voi olla paikallaan pohtia, mitä huonekaluja oikeastaan edes tarvitsee. Voiko yhden vaatekaapin korvata vaaterekillä? Entä tarvitaanko olohuoneeseen suurta sohvaa, vai kelpaisiko vieraille tyylikäs pouf-tyyny istuttavaksi? Myös monet kodinikoneet löytää hennompana versiona. Pienessäkin asunnossa sisustus saa viedä aikaa!

Vinkit

Lasi

Peili on yleinen tilansuurentaja - se heijastaa valoa ja syventää tilaa. Mutta lasia voi käyttää useampaan tarkoitukseen; lasinen sohva- tai keittiöpöytä sulautuu huomaamattomasti huoneeseen ja säilyttää sen ilmavuuden.

Tuo pieneen suurta, ahtaaseen ilmaa

Älä pelkää tuoda pieneen tilaan suuria elementtejä. Suuret taulut korostavat asunnon linjoja ja suuret huonekalut - kun niitä ei ole liikaa - kasvattavat huonetta. Uskalla myös pienemmässä asunnossa vetää huonekalut irti seinästä, jolloin maksimoit pinnan ja avarrat tilaa.