Mahdollisuudet

Aloita puhtaalta pöydältä

Avoin ja jakamaton lofttila on ennen kaikkea mahdollisuus - mahdollisuus suunnitella tila juuri sinun mieltymyksiesi ja tarpeittesi mukaan, huonejaottelusta lähtien. Anna siis mielikuvituksen laukata ja muista, että vain katto on rajana!

Avaruus

Lofteista uniikin tekee usein avaruus ja tilan tuntu; ellei lattian pinta-alalla ole kerskumista neliöt kohdistuvat yleensä ylöspäin. Käytä siis ilmavuutta hyväksesi, ja tunnustele, miten sitä voi hyödyntää.

Haasteet

Vähemmän yksityisyyttä

Avoimen pohjaratkaisunsa vuoksi lofti ei välttämättä koostu erillisistä huoneista. Yksityisyyttä kaipaavalle suuri avoin tila voi siis ensikatsauksella tuntua haasteelliselta sisustaa.

Ratkaisu

Seinien ja väliseinien puute ei tarkoita sitä, että lofti pitäisi jättää suureksi salimaiseksi tilaksi. Erilaiset tilanjakajat rajaavat ja ryhmittävät asuntoon pienempiä huoneita, jonne käpertyä esimerkiksi nukkumaan.

Avaruus

Avaruus voi helposti myös antaa tyhjän tai aution vaikutelman. Kodin halutaan usein tuntuvan lämpimältä, ja avaraa, avointa tilaa sisustaessa lämpö, intiimiys ja kodikkuus voi tuntua vaikealta saavuttaa.

Ratkaisu:

Muutaa ontto tila ilmavaksi keskittämällä kalusteet keskelle huonetta. Monesti huonekalut asetetaan pitkin seiniä, jotta neliöt voidaan hyötykäyttää. Siirtämällä ne pois seinästä ilmavuus jakaantuu kuitenkin luonnollisemmin huoneessa, vaikka tilantuntu säilyy.

Vinkit

Matot

Matot ovat oiva tapa rajata ja määrittää pienempi huone avarassa tilassa. Matto sitoo alueen yhteen ja toimii täydellisesti kokoavana elementtinä. Väristä ja materiaalista riippuen matto täydentää mahdollisesti myös huoneessa vallitsevaa värimaailmaa. Lisäksi matto pehmentää ja akustoi lofttilaa.

Vaihtoehtoiset tilanjakajat

Tilanjakajan ei tarvitse olla kirjahylly tai sermi - erottele "huoneet" loftissa lasiseinällä, läpinäkyvillä liukuovilla tai katosta roikkuvalla tekstiilillä. Myös äänieristysverhot ovat usein tyylikkäitä sisustuselementtejä, joita ei tunnistaisi akustiikkaverhoiksi.