Mahdollisuudet

Korvaa niukan pinta-alan

Kun huone on korkea muuttuu pienempikin pinta-ala tilavaksi: korkeus tuo ilmaa, valoa ja mahduttaa parhaassa tapauksessa jopa ylimääräisen parven tai huoneen perustason ylle.

Säilytys

Korkea loft eroaa tavallisesti yksiöstä tai kaksiosta

Haasteet

Kaiku

Korkeissa tiloissa ja huoneistoissa ilmenee usein kaikua, mikä johtuu tavallista suuremmasta määrästä kovia pintoja, jotka puolestaan heijastavat ääniaaltoja. Hallitsematon kaiku voi pidemmän päälle olla rasittavaa ja saa tilan vaikuttamaan ontolta.

Ratkaisu

Pehmeät tekstiilit lieventävät kaikua huomattavasti - verhot, matot, tyynyt, sohvat ja nojatuolit. Myös akustiset äänilevyt syövät kaikua tehokkaasti ja rajaavat suuren tilan akustiikkaa miellyttävämmäksi. Äänilevyt voivat olla tilaa jakavia sermejä tai seinälle ripustettavia tyylikkäitä paneeleja.

Tehdasmainen tunnelma

Korkea tila tuntuu helposti kolkolta. Intiimi ja kotoisa tunnelma on vaikeampi luoda huoneeseen joka ei tunnu yhtenäiseltä. Korkeaa tilaa on vaikeampi hallita, jos esimerkiksi katto on ulottumattomissa.

Ratkaisu:

Kolkko tila eheytyy jos siinä on selkeä punainen lanka - toistuvat ja yhtenäiset värit sitovat kokonaisuuden yhteen ja pienentävät tilaa syömättä sen ilmavuutta. Värit, tekstiilit ja muut elävät materiaalit elävöittävät ja pehmentävät tilaa, jolloin sen tehdasmaiset elementit ovat tasapainossa kodikkuuden kanssa ja korostuvat ihanteellisella tavalla.

Vinkit

Katse ylös

Korkeaa huonetta sisustaessa kannattaa miettiä pystysuoraan ja kohdistaa katse ylöspäin: hyllyt, kaapit ja kirjahyllyt kannattaa pinota pystyyn. Tilan korkeus korostuu silloin miellyttävällä tavalla ja huoneesta tulee moniulotteisempi. Sen lisäksi säilytys on järkevä pinota pystysuoraan; silloin lattian pinta-alaa voi käyttää muuhun.

Leiki lampuilla

Paitsi valaistuksella myös lamppujen sommitteluilla saat helposti suuresta tilasta intiimin. Laske lamppu huoletta lähelle sohva- tai ruokapöytää myös korkeassa huoneessa. Tämä luo korkeuseroja, jotka elävöittävät ja lähentävät tilaa. Sen lisäksi valaistus ryhmittää tehokkaasti esimerkiksi ruokailutilan.