Mahdollisuudet

Ylimääräiset ulottuvuudet

Loftasunnoissa on monesti useita elementtejä, joita voi hyödyntää säilytyksessä. Ennen kaikkea korkea katto on tavallinen, jolloin säilytys kannattaa kohdistaa ylöspäin.

Tärkeysjärjestyksen uudelleenarviointi

Tila, joka ei tule sisäänrakennetuilla säilytysratkaisuilla antaa mahdollisuuden keskittyä olennaiseen: mitä haluan säilyttää kodissani? Mikä on välttämätöntä arjessani? Mikä tekee minut onnelliseksi? Mitä pärjään ilman? Vastaukset saattavat monesti yllättää.

Haasteet

Tilan hyödyntäminen

Säilytyksessä ja tilansäästössä on aina etu olla luova - ennen kaikkea loftissa, jossa harvoin on sisäänrakennettuja säilytysratkaisuja. Silloin tulee oppia näkemään potentiaalinen säilytystila kaikkialla.

Ratkaisu

Säilytystila voi löytyä rappusten alta, sängyn alta tai vaikka tuolin sisältä. Myös monikäyttöiset huonekalut ovat fiksu säilytyskikka keittiön istumapenkki voi olla kaunis säilytysarkku. Myös huonekalujen ryhmittely luo luonnollisesti säilytykselle tilaa; hylly sohvan taakse tai penkki sängyn päähän ovat paitsi tyylikäs myös käytännöllinen raktaisu.

Kun tila loppuu

Loftasunnoissa saattaa olla pintamateriaaleja, joille ei voi ripustaa nauloja. Toisinaan pinta-ala taas kurottuu ylös ja lattiatila loppuu kesken. Tällöin on keksittävä muita ratkaisuja kuin jalalliset hyllyt ja kaapit.

Ratkaisu:

Kun säilytystä ei syystä tai toisesta enää saa piiloon, se tulee yksinkertaisesti jättää esille. Astiat voi pinoa keittiöön avohyllylle, eteiseen ripustaa ulkovaatteille kauniit koukut. Aikakauslehdet ja kirjat voi kasata pinoon ikkunalaudalle tai yöpöydäksi, ja suuremmat esineet kuten pyörät tai soittimet voi ripustaa seinälle roikkumaan.

Vinkit

Peitä verholla

Piilota koukut, kaapit ja laatikot verhon tai mieluisan tekstiilin taakse. Teksti paitsi peittää myös rajaa tilaa luonnollisella ja luovalla tavalla. Parhaassa tapauksessa verhoa ei nähdä peittävänä vaan koristeellisena elementtinä.

Panosta kauniiseen

Säilytyksen ei tarvitse näyttää siltä, että sen haluaa piilottaa. Ostamalla käytännön tavaroita joita pidät kauniina voit huoletta pitää niitä esillä osana sisustusta. Esimerkiksi pyykkikori, pyyhkeet, korut, hajuvedet ja kauniit vaatteet voivat kaikki olla esillä ja täydentää sisustustasi.