Mässhuset

Ulkokuva messutalosta
Sisäkuva messutalosta

Mässhuset MinunVALO och bostadsmässan i S:t Michel 2017

Vi kommer att bygga ett vackert och elegant hem med rena linjer vid vackra Saimen, i Kirkonvarkaus i S:t Michel – ett hem där inomhusluften alltid är ren och livet enkelt. Vår övergripande inrednings- och rumsplanerare är Anita Koponen, bäst och tuffast bland proffsen.

MinunVALO har bostadsutrymmen på 188 m² samt garage för två bilar, källare och jordkällare. Alla rum i MinunVALO, liksom alla andra MinunLOFT-hus, har 3,5 meter som standard i rumshöjd, vilket i kombination med stora fönster gör rummen mycket ljusa och rymliga. Inomhusmaterialen i MinunVALO är betong och stål, som är grova och lättskötta material. Tillsammans med rumslösningarnas rena linjer och träytor utgör de en elegant kombination. I huset byggs också en vacker spaliknande badlokal med sjölandskap, där man kan koppla av efter en lång dag. Namnet MinunVALO sammanfattar rymliga och ljusa rum, känslan av rymd, MinunLOFT och bostadsmässområdet, där vår tomt finns i kvarteret Valo. Det tidlösa och eleganta MinunVALO-huset har ritats av arkitektbyrån Arkkitehtitoimisto Kaija ja Petri Eerikäinen.

Patenteringen av den stålbyggteknik som MinunLOFT använder pågår som bäst.

S:t Michel och bostadsmässområdet

Mässområdet i S:t Michel finns vid Saimen, endast tre kilometer från S:t Michels centrum. Byggandet av bostadsområdet utgår från att utnyttja vattendraget och den vackra naturen vid Saimen. I området finns det året runt möjligheter till motion i form av jogging, skidåkning och bärplockning, och i närheten finns också golfcentret Annilan Golfkeskus, slalomcentret Ski Tornimäki och frisbee- och golfområdet i Kaihu.

MinunVALO finns i kvarteret Valo nära stranden, mellan bergsskärningen och strandvägen. MinunVALO byggs på tomt 6 som heter Tähtisilmä. Temat för tomtnamnen i kvarteret Valo är traditionella trädgårdsväxter i villaområdena vid Saimen. Tomterna har en vacker sjöutsikt och de badar i solljus på morgnarna. Tomten för MinunVALO är den sista mot söder, vilket ger mer lugn och ro och har en än vackrare sjöutsikt.

Mässområdet finns mellan museivägen Porrassalmen museotie och Saimen i Savolax kärna. Det historiskt och kulturlandskapsmässigt sett viktiga områdets historia sträcker sig tillbaka via sten- och järnåldersbosättningarna och tiden med kungsgårdar och rusthåll till den nuvarande moderna och mångsidiga bosättningen.

Till följd av byggandet på bostadsmässan expanderar S:t Michels stad längs Saimens strand mot söder, från området kring Moisio sjukhus ända till Kristina. Denna helhet är sällsynt även globalt sett och erbjuder miljövänligt boende och en utomordentlig miljö för den som drömmer om företagande att förverkliga sina drömmar.

I samarbete med stadsborna skapar S:t Michel idéer om digitala tjänster och smarta lösningar som ger boendekomfort, främjar ekologiskt boende och minskar koldioxidavtrycket, samt genomför sådana tjänster och lösningar.

”I bostadsmässprojektet skapas ett nytt attraktivt bostadsområde som utgör en fast del av den nuvarande stadsstrukturen och som samtidigt är en europeisk föregångare inom framtida bostadsområden. Området ska bli ett ställe för aktiva invånare som har utmärkta möjligheter till fritidsintressen i en kulturhistoriskt sett värdefull miljö”, säger projektchef Heikki Manninen på Bostadsmässans officiella webbplats.

Mer information om bostadsmässan i S:t Michel finns också på www.saimaansivu.fi

PLANERAT I SAMARBETE MED