Terve Talo

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Terve talo -sertifikaatti

MinunVALO_isonosto

 

VTT:n myöntämä Terve Talo-sertifikaatti on laatutodistus, jolla voidaan ehkäistä sisäilman ongelmia jo rakennusvaiheessa. Sertifikaatti määrittelee kriteerit rakentamiselle alkusuunnittelusta aina talon käyttöön saakka. Näin voidaan suunnitella ja rakentaa talo, joka on turvassa mahdollisilta kosteus- ja homevaurioilta. Puhtaan sisäilman koti on pitkäikäisempi ja turvallisempi asua.

Terve Talo -sertifikaatti täydentää MinunLOFTin teräsrakennustekniikkaa. Seinärakenteessamme on käytetty vain sellaisia materiaaleja, jotka eivät ominaisuuksiltaan ole potentiaalisia kasvualustoja esimerkiksi homeelle. MinunLOFTin seinärakenne ja talomallien hyvä ilmanvaihtojärjestelmä luovat raikkaan ja puhtaan sisäilman.

Terve Talossa tulee olla tarkkaan määritelty rakennussuunnittelu, talotekninen suunnittelu, sisustussuunnittelu, rakentamisen valmisteluvaiheet, rakentamiseen liittyvät työmaavaiheet, kosteuden hallinta ja toteutus työmaalla, puhtauden hallinta ja toteutus työmaalla sekä käyttöönottomittaukset.

VTT valvoo kriteerien täyttymistä ja vaatimusten noudattamista tarkkaan. Rakentamisen aikana on oltava esimerkiksi jatkuva videovalvonta. Lisäksi VTT tekee paikan päällä erilaisia tarkastuskäyntejä, mittauksia ja pistokokeita.

Kaikkien rakennusmateriaalien ulkopinnoista oviin ja ikkunoihin sekä sisäpintoihin, maaleihin, lattiamateriaaleihin ja kaapistoihin saakka on oltava tutkitusti turvallisia ja vähäpäästöisiä. Mikäli rakentamisessa käytetään muita kuin M1-luokiteltuja rakennusmateriaaleja, niin emissiovaatimusten täyttyminen pitää osoittaa muulla tavalla (esim. EU-LCI). Muut kuin sisäilmaan tai ilmanvuotoreitteihin rajoittuvat materiaalit voidaan arvioida erikseen.

Vaatimukset perustuvat tutkittuun kokemukseen siitä, mitkä ovat riskitekijöitä rakentamisessa ja mitä pitäisi välttää.

 

Lisätietoja saat suoraan meiltä, ota rohkeasti yhteyttä