Teräsrakentaminen

MinunLOFTin uniikki rakennustekniikka on kotimaista innovaatiota. Teräsrakenteiden tuotanto Suomessa on kasvanut viime vuosikymmenten aikana, ja MinunLOFT jatkaa kehitystä askeleen eteenpäin.

Kestävä, luja ja turvallinen

Teräs on erittäin kestävää ja lujaa, ja sillä on suuri kulutuskestävyys. Teräs on lisäksi palamatonta oikein suojattuna ja pinnoitettuna. Rakennusmateriaalina teräksen käytössä kosteuden vaihtelulla ei ole merkitystä. Teräsrakentaminen on varma rakennustapa, sillä rakentamisvaiheen suojaustarpeet ovat vähäiset eivätkä sääolosuhteet rajoita rakentamista. Teräksen suuri lujuus on ominaisuus, joka poikkeaa muista rakennusmateriaaleista kuten tiilestä, betonista ja puusta.

Teräsrakentamisessa liitokset ja kiinnitykset ovat nopeita ja helppoja hitsaamisen ja pulttiliitosten avulla, ja myös myöhemmät suuretkin muutokset ovat helppoja toteuttaa.

Teräsrakenne on muunneltava ja joustava

Haluttuja mekaanisia ominaisuuksia on mahdollista säätää koostumuksen ja valmistusprosessin avulla. Kantavat pilarit ja palkit voidaan sijoittaa kantavien rakenteiden sisään, jolloin mitoitus on pienipiirteistä, sisätilojen muuntelutarve vähäinen ja toteutustapa on paikalla rakentaminen.

Rakentaminen on nopeaa

Rakentaminen on nopeaa, ja perusrakenne esimerkiksi 220 m2 kokoiseen taloon on mahdollista pystyttää noin viikossa. Käytettävät osat ovat mittatarkkoja, ja ne valmistetaan valvotuissa oloissa. MinunLOFT-talo rakennetaan CE 1090 sertifikaatin mukaisesti, ja teemme yhteistyötä Inspectan ja VTT:n kanssa.

Teräsrunko mallinnetaan 3D suunnitteluohjelmalla. Käytämme S 355 terästä ja toteutus tehdään CE 1090 sertifikaatin mukaisesti.

Tehokas valvonta ja ensiluokkainen laatu ovat ehdoton osa rakentamista.  Asennuksessa ja valmistuksessa OHAS 18001 työturvallisuussertifikaatti takaa turvallisen projektitoteutuksen alusta loppuun.  Lujuuslaskenta ja toteutus ovat vaatimuksiltaan hyväksyttyjä aina Pohjois-Norjan vaativiin olosuhteisiin saakka.

Korkealaatuiset teräsrakenteemme tulevat suomalaisomisteiselta teräs- ja hitsausalan ammattilaiselta Hemax Weldingiltä, joka on erikoistunut vaativiin hitsaus- ja asennustöihin.

Teräsrakentaminen on komponenttirakentamista

MinunLOFTin rakennustekniikassa talo valmistuu sandwich-kevytelementeistä, jotka koostuvat polyuretaaniytimestä, jonka molemmin puolin on integroitu pintalevy. Tehdasvalmisteisissa elementeissä polyuretaanieriste toimii rakenteen osana jäykistäen kotelorakenteet tukevaksi rakennuselementiksi. Normaaliin rakennustapaan verrattuna polyuretaani-sandwich-kevytelementeillä on mahdollista luoda parempi lämmöneristys, energiatehokkaat lämmitysratkaisut ja alhaisempi sähkön- ja veden kulutus.

Myös ruiskutettavalla polyuretaanilla toteutettava eristystekniikkamme on CE-sertifikaatin mukaisesti hyväksytty. Varmistamme laadun ja eristystehokkuuden ruiskuttamalla polyuretaanieristettä lisäksi ulkoseinän ja katon sisäpuolelle, minkä ansiosta voimme taata markkinoiden tehokkaimman U-arvon, eli lämmönläpäisykertoimen. Polyuretaani muodostaa täysin tiiviin eristekerroksen, joka on saumaton, yhtenäinen ja myrkytön. Eriste on hajuton ja haitaton sekä kemiallisesti neutraalia. Se toimii samalla höyrysulkuna, eikä homehdu tai mätäne. Eristepaksuus voidaan säädellä tarpeen ja käyttökohteen mukaan. Polyuretaanieriste on pitkäikäinen, ja sen eristyskyky ja muoto säilyvät samoina. Se säästää energiaa koko talon elinkaaren ajan. Tarpeettomat eristeet voidaan kierrättää tai polttaa, ja käyttää näin uudelleen energiana.

Polyuretaani on materiaalina hyvin kevyt, mikä pienentää rakennuksen painoa sekä säästää eristeen kuljetuskustannuksia. Sillä on myös erinomaiset palo-ominaisuudet. Se sammuu itsestään ja sen pinta hiiltyy, mikä ehkäisee palon leviämistä ja uudelleensyttymistä.

MinunLOFTin käyttämän teräsrakennustekniikan patentointi on parhaillaan vireillä.