Messutalo

Ulkokuva messutalosta
Sisäkuva messutalosta

Mikkelin asuntomessut 2017 ja messutalo MinunVALO

MinunLOFT lanseeraa talonrakennuspalvelunsa rakentamalla vuoden 2017 Mikkelin asuntomessuille täysin uudella teräsrakennustekniikalla toteutetun loft-talo MinunVALOn.

Kirkonvarkauteen Mikkeliin kauniin Saimaan rannalle valmistuu upea, tyylikäs ja puhdaslinjainen koti, jossa sisäilma on aina puhdasta ja elämä vaivatonta. Messukohteemme Terve talo -sertifiointi on parhaillaan käynnissä VTT:n toimesta. Kokonaisvaltaisena sisustus- ja tilasuunnittelijanamme toimii ammattilaisista ihanin ja rautaisin Anita Koponen.

MinunVALOn asuintilat ovat 205 m2 (270 m2), jonka lisäksi talosta löytyy kahden auton autotalli, kellari sekä maakellari. MinunVALOn, kuten kaikkien MinunLOFT-talojen jokaisen huoneen vakiona on vähintään 3,5 metrin huonekorkeus, joka yhdessä suurien ikkunoiden kanssa tuo runsaasti valoa ja tilaa. Mikkeliin nousevan talon sisätiloissa näkyy rouhea ja helppohoitoinen betoni ja teräs, jotka yhdistyvät tyylikkäästi tilaratkaisujen puhtaisiin linjoihin ja puupintoihin. Taloon valmistuu myös upea spa-henkinen kylpytila järvimaisemalla, jossa sopii rentoutua pitkän päivän päätteeksi. Loft-henkinen talo soveltuu mainiosti niin lapsiperheille kuin aikuisille pariskunnille.

Messutalon MinunVALO-nimessä tiivistyvät avaruus, valoisuus, tilan tuntu, MinunLOFT sekä Asuntomessualue, jonka Valo-korttelissa tonttimme sijaitsee. Ajattoman tyylikäs MinunVALO on Arkkitehtitoimisto Kaija ja Petri Eerikäisen käsialaa. Pohjakuvat ja lisätietoa löydät täältä.

MinunLOFTin käyttämän teräsrakennustekniikan patentointi on parhaillaan vireillä.

 

Messutalo MinunVALO etsii asukkaita! Kiinnostaisiko sinua asua uuden ajan innovatiivisessa loft-talossa? Ota yhteyttä: noora.helle@minunloft.fi / 045 899 9077.

Mikkeli ja asuntomessualue

Mikkelin messualue sijaitsee Saimaan rannalla vain 3 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Saimaan vesistön sekä kauniin luonnon hyödyntäminen toimivat asuinalueen rakentamisen lähtökohtana. Asuinalue tarjoaa ympärivuotiset liikuntamahdollisuudet lenkkeily-, hiihto- ja marjastusmaastojen muodossa, ja läheltä löytyvät myös Annilan Golfkeskus, Ski Tornimäen laskettelukeskus sekä Kaihun frisbeegolf-alue.

MinunVALO sijaitsee Valo-korttelissa lähellä rantaa kallioleikkauksen ja rantareitin välissä. MinunVALO nousee tontille numero 6, joka on nimeltään Tähtisilmä. Valo-korttelin tonttien nimien teemana ovat perinteiset Saimaan rantojen huvila-alueiden puutarhojen kasvit. Korttelin tonteilta on kaunis järvimaisema, ja ne kylpevät auringonvalossa aamuisin. MinunVALOn tontti on tonteista viimeinen etelän sunnalla, mikä lisää omaa rauhaa ja tarjoaa vielä hiukan upeamman järvimaiseman.

Messualue sijaitsee Savon synnyinseudulla Porrassalmen museotien ja Saimaan välissä. Historiallisesti ja kulttuurimaisemallisesti merkittävän alueen historia ulottuu kivi- ja rautakautisen asustuksen ja kuninkaankartanoiden ja ratsutilojen aikakauden kautta nykyiseen moderniin ja monipuoliseen asutukseen.

Mikkelin kaupunki laajenee asuntomessurakentamisen myötä Saimaan rantaa pitkin etelään Moision sairaalan maisemista aina Ristiinaan saakka. Tämä myös kansainvälisellä tasolla harvinainen kokonaisuus tarjoaa ympäristöystävällistä asumista sekä mainion ympäristön yrittämisestä haaveilevalle toteuttaa unelmiaan.

Mikkeli tekee yhteistyötä kaupunkilaisten kanssa ideoiden ja toteuttaen digitaalisia palveluita ja älykkäitä ratkaisuja, jotka tuovat asuinmukavuutta ja edistävät ekologista asumista ja pienentävät hiilijalanjälkeä.

”Asuntomessuprojektissa luodaan uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta ja samalla eurooppalaiseksi edelläkävijäksi tulevaisuuden asuinalueesta. Alueesta tehdään aktiivisen asukkaan paikka, jossa on erinomaiset puitteet vapaa-ajanviettoon kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä” kertoo projektipäällikkö Heikki Manninen Asuntomessujen virallisilla sivuilla.

Lisätietoja Mikkelin asuntomessuista löydät myös sivuilta www.saimaansivu.fi

 

KEHITETTY YHTEISTYÖSSÄ